Preţurile locuinţelor din România tind spre cele din UE.

Preţurile locuinţelor din România tind spre cele din UE.

 

 

Preţurile locuinţelor din România vor creşte către preţurile locuinţelor din ţările Uniunii Europene, a transmis preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), Cristian Erbaşu

Acesta a menţionat că, preţurile locuintelor se vor micşora doar la apariţia unei crize economice dure.   La finalul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Constructorului, reprezentantul FPSC a transmis: „În condiţii normale, în condiţiile în care nu vom avea o criză, dacă ne vom reveni din punct de vedere economic, este evident că preţurile apartamentelor vor tinde spre preţurile din Uniunea Europeană.   Diferenţa dintre noi şi ei este de la simplu la dublu, cum şi în construcţii, ceea ce se construieşte în România, să zicem la nivel de apartamente, în momentul de faţă 600 de euro pe metru pătrat, în Polonia se construieşte cu 1.000-1.200 de euro. Nu mai vorbim în ţările din Vest, unde se construieşte cu peste 2.000-2.500 de euro.   

Aceleaşi apartamente se vând în România cu 1.000-1.200 (de euro pe metru pătrat construit, n.r.). Acolo (în Polonia, n.r.) se vând cu peste 2.000, iar în Vest se vând cu undeva la 5.000 de euro pe metru pătrat. Deci în direcţia asta ne ducem", a afirmat Cristian Erbaşu, potrivit Agerpres.  Liderul patronatelor din construcţii a apreciat că, deşi în România preţul de construire este încă mic, acesta nu va mai rămâne mic pentru mult timp.

Citeste mai mult: adev.ro/qzfisb

Noi avem ofertele voi aveti cererea

Vezi anunturi