Tendințe pe piața imobiliară: apartamente în complexuri rezidențiale

Tendințe pe piața imobiliară: apartamente în complexuri rezidențiale

Când vorbim de piața imobiliară și de apartamentele de vânzare disponibile într-un anumit oraș, tendința este ca atenția cumpărătorilor să se îndrepte spre spațiile de locuit din complexurile rezidențiale. Noul și vechiul duc o luptă acerbă pe acest tip de piață, iar diferențele constau nu doar în ceea ce privește ofertele de preț, ci și în privința facilităților de care dispun apartamentele din blocurile vechi și cele noi.

Atunci când ești în căutarea unui apartament, este recomandat să iei în calcul nu doar prețul, ci și avantajele pe care le are un apartament într-un complex nou față de unul, de același tip sau suprafață, dintr-un imobil vechi.

Apartamentele în blocuri noi prezintă soluții moderne de împărțire a camerelor, oferă mai multe posibilități de amenajare și sunt mai confortabile. Grație designului modern, un astfel de apartament se poate dovedi mult mai spațios față de unul dintr-un bloc construit în anii `70 -`90, chiar dacă au aceeași suprafață. Mai mult decât atât, la achiziția unui apartament nou nu trebuie să îți faci griji în privința investițiilor suplimentare de modernizare și nici asupra instalațiior învechite. blocurile noi au de facilități moderne, de la centrală proprie, la termopane și finisaje de ultimă generație. În cazul în care dorești să îți cumperi un apartament prin credit imobiliar, trebuie să știi că acesta nu acoperă și costurile de modernizare sau de înlocuire a instalațiilor. Tot în această categorie intră și materialele folosite pentru izolația blocurilor. Dacă cele noi folosesc, în cele mai multe cazuri, izolație de vată bazaltică, care se diferențiază printr-o mai mare economie de energie, rezistență la umiditate și siguranță la incendii, blocurile vechi au izolație din polistiren.

Un aspect intens discutat este și zona în care sunt amplasate apartamentele. Deși mulți proprietari de apartamente vechi mizează pe amplasarea centrală sau în proximitatea principalelor puncte de interes (stații de transport în comun, școli, centre de cumpărături), complexurile rezidențiale sunt amplasate în zone noi ale orașelor, mai curate și mai liniștite.

Ofertele de pe piața imobiliară sunt variate atât în ceea ce privește apartamentele vechi, cât și cele noi. Rămâne la latitudinea fiecărui cumpărător să decidă care dintre aceste oferte i se potrivește cel mai bine și cum ar vrea să fie spațiul de locuit căruia să îi spună „acasă”!

Descoperă ofertele de apartamente din Iași pe care ți le punem la dispoziție aici (link)

Noi avem ofertele voi aveti cererea

Vezi anunturi